Aktualny jadłospis

here you can know more about kindergarten

PONIEDZIAŁEK 21.10.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO –ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM, TWAROGIEM, SZCZYPIORKIEM, RZODKIEWKĄ, HERBATA Z MIĘTĄ

OBIAD

ZUPA KOPERKOWA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM (alergeny: seler, gluten) MAKARON Z SERKIEM (alergeny: gluten, jaja, mleko) WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

JOGURT NATURALNY, KRAKERSY, ĆWIARTKI OGÓRKA, HERBATA Z MIĘTĄ

WTOREK 22.10.

ŚNIADANIE

PIECZYWO GRAHAM Z MASŁEM, POMIDOREM Z BAZYLIĄ, ŻÓŁTYM SEREM, RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM,

OBIAD

KREM Z KISZONEGO OGÓRKA (alergeny: seler), GULASZ WIEPRZOWO-WARZYWNY, KASZA BULGUR, (alergeny: gluten), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

ROGALIKI Z MASŁEM, JABŁKO, KAWA Z MLEKIEM

ŚRODA 23.10.

ŚNIADANIE

BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM, MIODEM, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z PASZTETEM I KISZONYM OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM,

OBIAD

BIAŁY BARSZCZ (alergeny: seler), PIEROGI Z MIĘSEM I CEBULKĄ, SURÓWKA POROWA (alergeny: gluten, jaja), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

CHLEBEK BANANOWY, OWOC, HERBATA Z MAJOWEJ POKRZYWY

CZWARTEK  24.10.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z MASŁEM ZIOŁOWYM, SZYNKĄ GOTOWANĄ, ZIELONYM OGÓRKIEM, PAPRYKĄ CZERWONĄ, HERBATA Z CYTRYNĄ,

OBIAD

ZUPA WIELOWARZYWNA (alergeny: seler), UDKO PIECZONE, ZIEMNIAKI,MIZERIA ( alergeny: mleko), WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK

BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM, JABŁKO, HERBATA Z CYTRYNĄ

PIĄTEK  25.10.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM, PASTĄ RYBNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, PAPRYKĄ CZERWONĄ, KAKAO LUB HERBATA

OBIAD

KREM MARCHEWKOWY(alergeny:), NALEŚNIKI Z DŻEMEM (alergeny: gluten, jaja, mleko) Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

WAFLE ORKISZOWE, JABŁKO, HERBATA Z NAGIETKA