Aktualny jadłospis

here you can know more about kindergarten

PONIEDZIAŁEK 20.05

ŚNIADANIE

BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM I Z MIODEM ORAZ PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z ŻÓŁTYM SEREM, Z KIEŁKAMI I POMIDOREM,
HERBATA Z MIĘTOWA

OBIAD

ROSÓŁ Z MAKARONEM Z MĄKI SEMOLINOWEJ, GULASZ WIEPRZOWY Z SZYNKI W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA JĘCZMIENNA, SAŁATKA SZWEDZKA Z KOPERKIEM I OLIWĄ,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

KASZKA MANNA Z SOKIEM, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

WTOREK 21.05.

ŚNIADANIE

PIECZYWO RAZOWE I PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, HUMUSEM CIECIORKI I SUSZONYCH POMIDORÓW, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

OBIAD

ŻUREK, KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z ZIELONYM OGÓRKIEM, KUKURYDZĄ I KOPERKIEM,
WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK

CHRUPKI KUKURYDZIANE, JABŁKO, PIECZYWO MIESZANE Z HUMUSEM, HERBATA Z POKRZYWY

ŚRODA 22.05.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z MASŁEM I Z DŻEMEM WIŚNIOWYM, , PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, PAPRYKĄ,
KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

OBIAD

GROCHÓWKA, JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI, SAŁATKA Z BURAKA,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

JOGURT OWOCOWY (NATURALNY ZE ZMIKSOWANYM OWOCEM), GRUSZKA, HERBATA Z MIĘTĄ

CZWARTEK  23.05.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM,
Z POMIDOREM, SAŁATĄ, RZODKIEWKĄ, ROLADA DROBIOWA, HERBATA Z CYTRYNĄ, (Dzieci same komponują kanapki)

OBIAD

ZUPA JARZYNOWA Z GROSZKIEM I MARCHEWKĄ, MAKARON SPAGHETTI, SOS BOLOŃSKI, OGÓREK KISZONY,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

BABKA KAKAOWA, JABŁKO, HERBATA ROOIBOS

 PIĄTEK 24.05.

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO Z MASŁEM I Z POWIDŁAMI ORAZ ŻYTNIE Z MASŁEM, TWAROŻKIEM, POMIDOREM,
KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

OBIAD

ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM, PYRY Z GZIKIEM,
WODA PRZEGOTOWANA Z MIĘTĄ

PODWIECZOREK

BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM, JABŁKO, HERBATA MIĘTOWA