Aktualny jadłospis

here you can know more about kindergarten

PONIEDZIAŁEK 25.10.

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO- ŻYTNIE
I GRAHAM Z MASŁEM I DŻEMEM Z CZARNEJ PORZECZKI, TWAROGIEM, RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM

OBIAD

ZUPA ZIEMNIACZANA ZABIELANA ZASYPANA MAKARONIKIEM, MIĘSO ZE SCHABU W SOSIE ŚMIETANOWO-ZIOŁOWYM, RYŻ, SURÓWKA KOPERKOWA Z BIAŁEJ KAPUSTY, WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

CHRUPKI KUKURYDZIANE, JABŁKO, ŚLIWKA, HERBATKA Z POKRZYWY

WTOREK 26.10.

ŚNIADANIE

OWSIANKA NA WODZIE Z RODZYNKAMI, PIECZYWO WIELOZIARNISTE I RAZOWE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, POMIDOREM, PAPRYKĄ, HERBATA Z MIĘTY

OBIAD

BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM, MEDALION Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA ŻYDOWSKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z DODATKIEM KISZONEGO OGÓRKA,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

BUŁKA ORKISZOWA Z MASŁEM I RZODKIEWKĄ, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM

ŚRODA 27.10.

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO -ŻYTNIE
I GRAHAM Z MASŁEM, PAPRYKĄ, SAŁATĄ, ROLADĄ DROBIOWĄ, RZODKIEWKĄ, HERBATA ROOIBOS BRZOSKWINIOWA

OBIAD

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI, MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM,
KOMPOT Z WINOGRONA

PODWIECZOREK

PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU, JABŁKO,
LEMONIADA CYTRYNOWA

 

CZWARTEK  28.10.

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO -ŻYTNIE
Z MASŁEM, PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU, PAPRYKĄ, SAŁATĄ LODOWĄ, KAKAO

 

OBIAD

ROSÓŁ Z MAKARONEM DROBNYM Z MĄKI SEMOLINOWEJ, PIECZEŃ WIEPRZOWA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA COLESŁAW NA NATURALNYM JOGURCIE,
KOMPOT Z WINOGRONA

PODWIECZOREK

HERBATNIKI „BEBE”, GRUSZKA, HERBATA ZIELONA Z CYTRYNĄ

 

PIĄTEK  29.10.

 

ŚNIADANIE

BUŁKA GRAHAMKA I PIECZYWO RAZOWE Z MASŁEM, ŻÓŁTYM SEREM, DŻEM MORELOWY/DYNIOWY, POMIDOR POMARAŃCZOWY, HERBATA Z CYTRYNĄ

 

OBIAD

ZUPA DYNIOWA Z PRAŻONYMI PESTKAMI DYNI, PIEROGI Z SEREM NA SŁODKO, KWAŚNA ŚMIETANA Z CUKREM,
KOMPOT Z WINOGRONA

PODWIECZOREK

BABECZKI DYNIOWE, JABŁKO, HERBATA ROOIBOS BRZOSKWINIOWA