Aktualny jadłospis

here you can know more about kindergarten

PONIEDZIAŁEK 22.01.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO –ŻYTNIE (CH. BALTONOWSKI) I GRAHAM Z MASŁEM , TWAROGIEM, SZCZYPIORKIEM, RZODKIEWKĄ, HERBATA Z MIĘTĄ

OBIAD

ROSOLNICZEK (alergeny: gluten, seler), ZAKRĘCONE BOLOGNESE Z GROSZKIEM (alergeny: gluten, jaja), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM Z SOKIEM MALINOWYM, JABŁKO, HERBATA Z CYTRYNĄ

WTOREK 23.01.

 

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO GRAHAM Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, POMIDOREM, TWAROŻKIEM ALMETTE NATURALNYM, RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

OBIAD

KREMIK KALAFIOROWY (alergeny: seler), GULASZ DROBIOWY Z WARZYWAMI, IZRAELSKI KUSKUS (alergeny: gluten), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

MUS OWOCOWY, WAFLE ZBOŻOWO-RYŻOWE, HERBATA Z POKRZYWY

ŚRODA 24.01.

ŚNIADANIE

BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM, MIODEM, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z POMIDOREM, PAPRYKĄ, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

OBIAD

ZUPA BROKUŁOWA (alergeny: seler), KOTLECIK MIELONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA COLESŁAW (alergeny: jajko, gluten, mleko), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

PLACEK JOGURTOWY Z JABŁKAMI, JABŁKO, HERBATA ROOIBOS

CZWARTEK  25.01.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, SZYNKĄ GOTOWANĄ, ZIELONYM OGÓRKIEM, PAPRYKĄ CZERWONĄ, HERBATA Z CYTRYNĄ,

OBIAD

POMIDOROWA Z MAKARONEM (alergeny: gluten, seler), OWOCOWY PRZYSMAK PRZEDSZKOLAKA- PYZY W SOSIE TRUSKAWKOWYM ( alergeny: jaja, mleko, gluten), WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK

HERBATNIKI „BEBE”, BANAN, HERBATA Z NAGIETKA

PIĄTEK  26.01.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM, PASTĄ RYBNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, OGÓRKIEM ZIELONYM, KAKAO LUB HERBATA

OBIAD

ZUPKA JARZYNOWA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ (alergeny: seler), PALUCHY RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (alergeny: ryba, gluten) WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

JOGURT NATURALNY, KRAKERSY, ĆWIARTKI MARCHEWKI, HERBATA Z MIĘTĄ