Aktualny jadłospis

here you can know more about kindergarten

PONIEDZIAŁEK 17.03.

 

ŚNIADANIE

BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM, MIODEM, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z POMIDOREM, ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ, PAPRYKĄ, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

OBIAD

ROSOLNICZEK (alergeny: gluten, seler), ZAKRĘCONE BOLOGNESE Z GROSZKIEM (alergeny: gluten, jaja), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

MUS OWOCOWY, WAFLE ZBOŻOWO-RYŻOWE, HERBATA Z POKRZYWY

WTOREK 18.03.

ŚNIADANIE

PIECZYWO GRAHAM Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, POMIDOREM, PARÓWKA CIELĘCA, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA

OBIAD

KREMIK KALAFIOROWY (alergeny: seler), GULASZ Z INDYKA, KASZA PĘCZAK, BURACZKI (alergeny: gluten), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

JOGURT NATURALNY Z POKRUSZONĄ CZEKOLADĄ, JABŁKO, HERBATA ROOIBOS

ŚRODA 19.03.

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO –ŻYTNIE (CH. BALTONOWSKI) I GRAHAM Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, SZYNKĄ GOTOWANĄ SAŁATĄ LODOWĄ, POMIDOREM, HERBATA Z MIĘTĄ

OBIAD

ZUPA DYNIOWA (alergeny: seler), KOTLECIK MIELONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA COLESŁAW (alergeny: jajko, gluten, mleko), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

BUŁKA WIELOZIARNISTA Z MASŁEM I RZODKIEWKĄ, JABŁKO, PRZEGOTOWANA WODA Z CYTRYNĄ

CZWARTEK  20.03.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z MASŁEM, POMIDOREM, PAPRYKĄ ŻÓŁTĄ, SAŁATĄ, HUMMUSEM Z SUSZONYMI POMIDORAMI, HERBATA Z ROOIBOS BRZOSKWINIOWA,

OBIAD

POMIDOROWA Z MAKARONEM (alergeny: gluten, seler), OWOCOWY PRZYSMAK PRZEDSZKOLAKA- PYZY W SOSIE TRUSKAWKOWYM ( alergeny: jaja, mleko, gluten), WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK

PŁATKI RYŻOWE NA WODZIE Z MUSEM MANGO, JABŁKO, HERBATA Z CYTRYNĄ

PIĄTEK  21.03.

 

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM, PESTO Z ZIELONEGO GROSZKU, POMIDOR, CZERWONA PAPRYKA, KAKAO LUB HERBATA

OBIAD

ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU (alergeny: seler), PALUCHY RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (alergeny: ryba, gluten), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

WARZYWNE WAGONIKI, CHRUPKI KUKURYDZIANE, HERBATA Z JABŁKIEM