PONIEDZIAŁEK 17.03.
PONIEDZIAŁEK 17.03.
ŚNIADANIE
BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM, MIODEM, PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z POMIDOREM, ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ, PAPRYKĄ, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA
OBIAD
ROSOLNICZEK (alergeny: gluten, seler), ZAKRĘCONE BOLOGNESE Z GROSZKIEM (alergeny: gluten, jaja), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
MUS OWOCOWY, WAFLE ZBOŻOWO-RYŻOWE, HERBATA Z POKRZYWY
WTOREK 18.03.
ŚNIADANIE
PIECZYWO GRAHAM Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, POMIDOREM, PARÓWKA CIELĘCA, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM, HERBATA
OBIAD
PODWIECZOREK
JOGURT NATURALNY Z POKRUSZONĄ CZEKOLADĄ, JABŁKO, HERBATA ROOIBOS
ŚRODA 19.03.
ŚNIADANIE
PIECZYWO PSZENNO –ŻYTNIE (CH. BALTONOWSKI) I GRAHAM Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, SZYNKĄ GOTOWANĄ SAŁATĄ LODOWĄ, POMIDOREM, HERBATA Z MIĘTĄ
OBIAD
ZUPA DYNIOWA (alergeny: seler), KOTLECIK MIELONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA COLESŁAW (alergeny: jajko, gluten, mleko), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
BUŁKA WIELOZIARNISTA Z MASŁEM I RZODKIEWKĄ, JABŁKO, PRZEGOTOWANA WODA Z CYTRYNĄ
CZWARTEK 20.03.
ŚNIADANIE
PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z MASŁEM, POMIDOREM, PAPRYKĄ ŻÓŁTĄ, SAŁATĄ, HUMMUSEM Z SUSZONYMI POMIDORAMI, HERBATA Z ROOIBOS BRZOSKWINIOWA,
OBIAD
POMIDOROWA Z MAKARONEM (alergeny: gluten, seler), OWOCOWY PRZYSMAK PRZEDSZKOLAKA- PYZY W SOSIE TRUSKAWKOWYM ( alergeny: jaja, mleko, gluten), WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ
PODWIECZOREK
PŁATKI RYŻOWE NA WODZIE Z MUSEM MANGO, JABŁKO, HERBATA Z CYTRYNĄ
PIĄTEK 21.03.
ŚNIADANIE
PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM, PESTO Z ZIELONEGO GROSZKU, POMIDOR, CZERWONA PAPRYKA, KAKAO LUB HERBATA
OBIAD
PODWIECZOREK
WARZYWNE WAGONIKI, CHRUPKI KUKURYDZIANE, HERBATA Z JABŁKIEM