Aktualny jadłospis

here you can know more about kindergarten

PONIEDZIAŁEK 20.01.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM, TWAROGIEM, POMIDOREM, SAŁATĄ, PAPRYKĄ CZERWONĄ HERBATA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ

OBIAD

ZUPA ZIEMNIACZANA ZABIELANA Z CEBULKĄ, SZTUKA MIĘSA W SOSIE ŚMIETANOWO-ZIOŁOWYM, RYŻ, BURACZKI, WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK

JOGURT NATURALNY, KRAKERS, MANDARYNKA, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM

WTOREK 21.01.

ŚNIADANIE

PIECZYWO RAZOWE Z MASŁEM, POWIDŁAMI, PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU, PAPRYKA CZERWONA, POLĘDWICA DROBIOWA, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM LUB HERBATA,

OBIAD

BARSZCZ BIAŁY Z MAKARONEM, MEDALION Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA ŻYDOWSKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z DODATKIEM KISZONEGO OGÓRKA, WODA PRZEGOTOWANA Z MIĘTĄ

PODWIECZOREK

BISZKOPTY, JABŁKO, WINOGRONO, HERBATA Z CYTRYNĄ

ŚRODA 22.01.

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, GRAHAM Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, PARÓWKA CIELĘCA Z/LUB MUSZTARDĄ , KETCHUPEM, SER ŻÓŁTY, POMIDOR, HERBATA Z MIĘTĄ

OBIAD

ZUPA JARZYNOWA, MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM, OGÓREK KISZONY, WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

PŁATKI RYŻOWE NA WODZIE Z MIODEM, JABŁKO, HERBATA Z MIĘTĄ

CZWARTEK  23.01.

 

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO- ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, SAŁATĄ LODOWĄ, POMIDOREM, OGÓRKIEM, RZODKIEWKĄ, PAPRYKĄ, HERBATA Z MIĘTĄ

OBIAD

ROSÓŁ Z MAKARONEM DROBNYM Z MĄKI SEMOLINOWEJ, POTRAWKA WIEPRZOWA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA COLESŁAW NA NATURALNYM JOGURCIE, WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

HERBATNIKI „PETIT”, MANDARYNKA, BANAN, HERBATA Z MELISĄ

PIĄTEK  24.01.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM, POWIDŁAMI, PASTĄ JAJECZNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, POMIDOREM, HERBATA Z MIĘTY I CYTRYNĄ

OBIAD

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I ZIELENINĄ, PIEROGI Z SEREM NA SŁODKO Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I CUKREM, WODA PRZEGOTOWANA ZE MELISĄ

PODWIECZOREK

KASZKA MANNA Z/LUB SOKIEM MALINOWYM, JABŁKO, HERBATA ROOIBOS