PONIEDZIAŁEK 05.05.
PONIEDZIAŁEK 05.05.
ŚNIADANIE
PIECZYWO MIESZANE
I GRAHAM Z MASŁEM, POWIDŁAMI, ŻÓŁTYM SEREM, POMIDOR,
HERBATA Z CYTRYNĄ
OBIAD
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (alergeny: gluten, seler), OWOCOWY PRZYSMAK PRZEDSZKOLAKA – PYZY W SOSIE TRUSKAWKOWYM (alergeny: jaja, mleko, gluten),
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ
PODWIECZOREK
KASZKA MANNA Z/LUB SOKIEM MALINOWYM, JABŁKO, HERBATA Z MIĘTĄ
WTOREK 06.05.
ŚNIADANIE
PIECZYWO MIESZANE
Z MASŁEM, PASZTETEM, OGÓRKIEM KISZONYM, POMIDOREM,
HERBATA Z MIĘTĄ
OBIAD
PODWIECZOREK
ROGALIK MLECZNY
Z MASŁEM, JABŁKO,
KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM
ŚRODA 07.05.
ŚNIADANIE
PIECZYWO RAZOWE
Z MASŁEM, TWAROŻEK PARÓWECZKA CIELĘCA, PAPRYKA CZERWONA, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM LUB HERBATA,
OBIAD
ZUPKA WIOSENNA (alergeny: seler), STRIPSY Z KURCZAKA Z ZIEMNIAKAMI, MIZERIA Z RZODKIEWKĄ (alergeny: jajko, mleko), WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ
PODWIECZOREK
CHLEBEK BANANOWY, JABŁKO,
HERBATA OWOCOWA
CZWARTEK 08.05.
ŚNIADANIE
PIECZYWO MIESZANE, GRAHAM Z MASŁEM, DIPEM Z BIAŁEJ FASOLI, POMIDOR, HERBATA ROOIBOS
OBIAD
KREM POMIDOROWO-PIETRUSZKOWY (alergeny: seler), PULPETY Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM, RYŻ, MARCHEWKA JUNIORKA (alergeny: gluten, jaja),
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ
PODWIECZOREK
JOGURT NATURALNY POSYPANY CZEKOLADOWYMI WIÓRKAMI, JABŁKO, HERBATA Z MELISY
PIĄTEK 09.05.
ŚNIADANIE
PIECZYWO RAZOWE Z MASŁEM, PASTĄ JAJECZNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, POMIDOREM, DŻEMEM TRUSKAWKOWYM,
KAKAO/HERBATA MIĘTOWA
OBIAD
PODWIECZOREK
BISZKOPTY, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM